Mnogi vjeruju da popularni pjevači žive u izobilju i da je njohov život idealan, ali istina je često drugačija.

Čak i velike zvijezde poput Lepe Brene uprkos tome što je u svom poslu broj jedan, ima uspješan brak  zdravu djecu Brenu ipak muči jedna stvar a to je smrt njenih roditelja.

Da sve bude gore nije stigla da se oprosti od oca, te to sebi neće oprostiti nikada.

Najgori trenutak u njenom životu bio je kada je je umro njen kum Raka Đokić, kada je umro njen tata i kada se raspala njena domovina.

Grize je savjest što se nije oprostila od oca, te da je to proganja cijeli život, dok su njeni roditelji bili živi pjevačica je na sve načine nastojala da ispuni sve njohove želje. Ona je osjećala sve što se dešava sa njenim roditeljima, kada bi to osjetila odmah bi ušla u auto i dšla do njih i tamo bi zatekla neku zdravstvenuz situaciju koja je pjevačica riješila.

PROČITAJTE  OVO JE BAŠ USKO: Ona je vodila vremensku prognozu, ali su svi su gledali nešto drugo!

Pjevačica nije stigla da se oprosti od svoga oca, a najtužnijih dana u životu bio je kaad joj je majka preminula a ona se trudila da stalno bude uz nju.

 

Pjevačica Lepa Brena nedavno je proslavila 35 godina karijere, ona je u svijet estrade ušla kao djevojka Fahreta Jahić iz Brčkog.

Još na početku svoje karijere Brena je jako brzo osvojila srca publike, ona je u kratkom vremenkom periodu dostigla veliku popularnost međutim malo ko je znao njeno pravo ime . Danas se o reni se znaju skoro svi detalji a neki novi ili nepoznat, a ona je ovog puta otkrila šta znači ime Fahreta.

Rekla je da je to ime turskog porijekla, a znači nagrada ili pohvala. Značenje tog imena saznala je slučajno od turčina koji je nekada davno dolazio u Brčko i prodavao neke stvarčice. Rekla je da njoj ime i priliči i da odgovara njoj kao osobi.

Lepa Brena rođena je u Bihaću 1960. godine kao Fahreta Jahić, još kao dijete bila je ambiciozna a osnovnu školu je završila kao đak generacije.

PROČITAJTE  Ovo će pamtiti do kraja života: Doktor je obavljao carski rez, a onda je beba učinila nešto nevjerovatno! (VIDEO)

Svoj prvi nastup imala je na takmičenju “Mladi graditelji”,tada osvaja prvo mjesto pjesmom Kemala Montena “Sviraj još prijatelju moj”.

Osim za muziku Fahreta je bila talentovana također za sport čak je trenirala košarku u jednom klubu u Brčkom, a njen trener i profesor fizičkog vaspitanja dao joj je nadimak Brena.

Brena je ubrzo počela da nastupa sa momcima iz benda “Judeksi”,preselila se u Beograd, gdje upisuje turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Međutim, kako je pola očeve plate išlo na njeno studiranje, Brena je nakon godinu dana napustila studije i vratila se u Brčko,  gdje pjeva honorarno.

Početkom osamdesetih godina nju je pozvao Saša Popović kako bi pjevala u njegovom bendu.

Bend je nakon godinu dana promijenio ime u “Slatki greh”,i tako počinje njena karijera.

lepa-brena

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here