Danas se na internetu može pronaći bezbroj zanimljivih snimaka,a mi smo pronašli jedan koji će vas zasigurno nasmijati.

Riječ je o jednom jako zanimljivom Breninom nastupu, u u Mostaru 1983. godine. Na ovom videu vidjet ćete kako je Brena plešući,nogu podigla tako visoko,  da je sama sebe udarila u glavu, brzo se pridigla i nastavila da igra i pjeva kao da se ništa nije desilo.

Ali to nije jedini pad koji je ova popularna pjevačica imala na bini, nekoliko godina kasnije ista scena.Samo je ovog puta pad bio dosta blaži.

Pjevačica Lepa Brena nedavno je proslavila 35 godina karijere, ona je u svijet estrade ušla kao djevojka Fahreta Jahić iz Brčkog.

Još na početku svoje karijere Brena je jako brzo osvojila srca publike, ona je u kratkom vremenkom periodu dostigla veliku popularnost međutim malo ko je znao njeno pravo ime . Danas se o reni se znaju skoro svi detalji a neki novi ili nepoznat, a ona je ovog puta otkrila šta znači ime Fahreta.

PROČITAJTE  ŠOKANTNO: Dolazi NEVRIJEME na Balkan za vikend, stiže pijesak iz Sahare (FOTO + VIDEO)

Rekla je da je to ime turskog porijekla, a znači nagrada ili pohvala. Značenje tog imena saznala je slučajno od turčina koji je nekada davno dolazio u Brčko i prodavao neke stvarčice. Rekla je da njoj ime i priliči i da odgovara njoj kao osobi.

Lepa Brena rođena je u Bihaću 1960. godine kao Fahreta Jahić, još kao dijete bila je ambiciozna a osnovnu školu je završila kao đak generacije.

Svoj prvi nastup imala je na takmičenju “Mladi graditelji”,tada osvaja prvo mjesto pjesmom Kemala Montena “Sviraj još prijatelju moj”.

Osim za muziku Fahreta je bila talentovana također za sport čak je trenirala košarku u jednom klubu u Brčkom, a njen trener i profesor fizičkog vaspitanja dao joj je nadimak Brena.

Brena je ubrzo počela da nastupa sa momcima iz benda “Judeksi”,preselila se u Beograd, gdje upisuje turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Međutim, kako je pola očeve plate išlo na njeno studiranje, Brena je nakon godinu dana napustila studije i vratila se u Brčko,  gdje pjeva honorarno.

PROČITAJTE  SVI SMO JE VOLJELI: Priča o čovjeku sa novčanice

Početkom osamdesetih godina nju je pozvao Saša Popović kako bi pjevala u njegovom bendu.

Bend je nakon godinu dana promijenio ime u “Slatki greh”,i tako počinje njena karijera.

lepa-brena

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here