Dino Mehmeda Mujkić ili Milan Pavlović kako glasi njegovo pravo ime bio je omiljen lik iz popularne serije “Lud zbunjen normalan”

Bio je jedan od najpopularnijih likova ali već godinama ga nema u javnosti u mjeri u kojoj je nekada bio.

Pavlović je potpuno izbrisan iz javnog života Sarajeva i BiH a skoro svi su ga zaboravili. Međutim to njemu i ne smeta jer nije ćovjek koji je opterećen tom vrstom pažnje, ali u svakom slučaju je ružno što ljudi poput njega  nemaju prostora na sceni.

Bruka je i sramota za ovu zemljušto ovom velikom glumcu nije pružila neku konkretnu ulogu u društvu.  Njega je kao i Enisa Bešlagića koštao ”dug jezik” i mišljenje koje ima i koje ne krije.

Tako BiH postupa sa svojim najboljim ambasadorima, a mi do tada čekamo Milana da opet zaigra na sceni i pokaže nesvakidašnji talenat..

Nikad ga ne biste prepoznali: Pogledajte kako je nekada izgledao ‘Faruk Fazlinović’

Senad Bašić,danas je mnogima poznat po imenu Faruk iz serije ‘Lud Zbunjen Normalan’,on se smatra za jednim od najuspješnijih bh. glumaca.

Diplomirao je u Sarajevu 1987.na Akade najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih kazališta u Jajcu 1989miji scenskih umjetnosti. Dobitnik je mnogih nagrada između ostalog, nagradu za ,“Mostarska liska” 2004. kao i mnoge druge. Također bio je nominiran za nagradu Zlatni Leopard (najbolji glumac) na 55. Lokarno Film Festivalu.

PROČITAJTE  POSLJEDNJU TELEVIZIJSKU ULOGU ODIGRAO JE UZ KĆERKU DRAGANU: Pogledajte kako su zajedno na seriji izgledali Dragan i njegova mezimica (FOTO)

Njegovi se uspjesi nastavljaju nizati, a sa početka karijere pamtimo ga po čuvenoj sarajevskoj Audiciji, a evo kako je tada izgledao:

 

Senad trenutno živi i radi u Sarajevu u sretnom je braku sa suprugom Jasnom i dvoje djece.

Nedavno se pojavio u najgledanijih humorističkih serija u regionu bila je difinitivno ‘Lud, zbunjen, normalan’ .

Prva sezona serije emitovana FTV BiH u periodu od 7. septembra 2008. pa sve do 12 aprila 2009. godine.Ona serija pratila je radnju tri generacije porodice Fazlinović koje žive u istom stanu, a svako od njih je svijet za sebe.

Izet Fazlinović čiju je ulogu tumačio Mustafa Nadarević ima blizu 70 godina,bio je inžinjer u penziji udovac je i stara garda.On je komunista sa staljinističkim pogledom na svijetm ali Izet je sklon prevari više nego poštenom radu.

Iako je zakoračio u treće doba on i dalje ludi za ženama, u njegovom komšiluku žive žene sa kojima je on u ljubavnim odnosima.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here