Kako kaže najveći hit Dona Ares, ona nikada nije bila ona koja pada na koljena, a dugi rat sa zlom bolešću napravio je od nje borca kojeg smo svi voljeli i za koga su svi navijali.

Dona Ares je bila simbol istrajnosti i junaštva, bilo da ste bili fan njene muzike ili ne.

Svi se sjećamo njenih početaka borbe sa rakom, a nakon prve hemoterapije napisala je i snažnu poruku te je i objavila svima:

“Oživjela! Prvih sedam dana je gadno, ali čim sam jutros otvorila oči, znala sam da sam dobro!!! Vrti mi se, jedva šetam, ali šetam i trudim se! Neki trnci i dalje trnu, žigaju kritična mjesta, jako sam mršava, ali danas sam do sad najbolje i iskočila sam iz pidžame.”

A i izjavila je : “Nikada nisam ležala u bolnici i osjećala sam se kao Alisa u zemlji čuda. Sve mi je bilo nepoznato i sve me je prilično frustriralo. Stalno vađenje krvi, infuzije, transfuzije, život se promjenio preko noći, sve me to pomalo bunilo, ali vrhunska njega sestara i doktora mi je pomogla da lakše podnesem sve to. Ležala sam mjesec dana, i tek prije nekoliko dana stala sam na noge i sada šetam na Bjelašnici svaki dan, udišem čist vazduh i pripremam se za sljedeću hemoterapiju”.

Dona

Nakon toga je pjevačica postavila sliku na kojoj se vidi kako joj opada kosa, te je rješila da se skroz ošiša.

Uz postavljenu fotografiju Dona je napisala: “Ovo ću podjeliti sa vama čisto radi hronologije, a ne radi patetike, jer je bilo pitanje dana kada će krenuti kosa da mi otpada. Nije lako, ali nije ni teško, jer doći će nova! Svako malo – šaka puna dlaka, pramenčića… E, dok nije došlo do pramenova, da rešimo to mašinicom”.

U narednim danima na društvenim mrežama napisala je: “Hvala Bogu pa dobro podnosim i treću… Prva krizna sedmica prolazi, a onda me čekaju ne jedna nego još najmanje tri hemoterapije… To je najnovija vest… Dakle, za početak 6 ciklusa hemoterapije. Biće pletenja i riba i ribica. Volim vas!”

PROČITAJTE  Starija kćerka Svetozara Cvetkovića je prelijepa: Ko god je sretne MORA SE OKRENUTI ZA NJOM!

Kako je prolazilo vrijeme i njena borba se nastavljala, tako je i otkrila šta je ona sama smatrala uzrokom svoje bolesti.

U jednoj emisiji na televiziji “Hayat” Dona je izjavila: “Mene lično, ono što ja mislim da me je otrovalo, ali će me napasti poslje ovog intervjua, je mlijeko. Definitivno mlijeko iz tetrapaka. Ja sam spremna da potpišem da je zlo”.

d

Dodala i da je ovo mlijeko sada dosta drugačije od onog koje su pili njeni vršnjaci kada su bili djeca.

“Definitivno nešto nije uredu. Kako sam prestala da pijem mlijeko, tako mi je bilo bolje, ali to je već bilo kasno i puno se toga nakupilo.”

Dona je često dijelila informacije o svom zdravstvenom stanju sa prijateljima na Fejsbuku, a 15. oktobra 2015. je konačno mogla da napiše dobru vijest.

Iako nalazi to još nisu bili potvrdili, pjevačica se osjećala izlječenom.

“Moj bebi roze duks sa ušima može u penziju! Iako nemam još taj konačan nalaz, sigurna sam da tog karcinoma više nema! Kilaža i stanje prije tačno godinu dana se ne mogu mjeriti sa stanjem danas! Šta god pisalo na tom papiru, ne može više poremetiti moj osjećaj da sam ozdravila i da je taj rak ipak “otplivao””, napisala je Dona na Fejsbuku.

Sljedeća objava koju je Dona postavila na društvene mreže nažalost i nije bila baš optimistična i sve je ukazivalo na to da se ova opaka bolest vratila.

Tad je Dona otputovala u Dansku zbog sumnji da ponovo boluje od raka, tu je pjevačica podvrgnuta biopsiji kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno stanje. I ovaj put ona se obratila svojim fanovima putem Fejsbuka, koji su joj, baš kao i prošlog puta, ulivali nadu i pružali ljubav i snagu da izdrži.

Pjevačica je tada napisala: “Današnja bolnička uspomena! Povratak u stvarnost! Prosle najnovije pretrage! Kad se probudis iz narkoze ne sjećaš se ni kako si zaspao. Idemo dalje! Kaze dr: Vi imate rak, ama nemam, ama imas, ama ne zelim da ga imam… Nastavlja se”.

16. jula 2016. godine bila je optimističnija nego ikad i prijateljima je konačno mogla da napiše vijest koju su željeli.

PROČITAJTE  NEVOLJA ZA NEVOLJOM: Poznatoj glumici se brak raspao, a sada ima rijetku bolest koja joj parališe lice (FOTO)

“Hvala na pitanju, dobro je! Sad je gameover! My Game of Thrones is over! Samo je preživio Zmaj, glupe male vodene životinje više nema! Rak, koji rak? Samo za prijatelje mali share! Ne pišem više po FB-u. Možda nekad. Možda više nikad. Ne zna se to. Uglavnom, dobila sam utakmicu života, a sad idem da se oporavljam u miru”, napisala je popularna Dona.

Ova hrabra žena je na društvenim mrežama objavila i fotografiju na kojoj je putem fotošopa sebi nadogradila kosu, a u opisu je napisala:

“Samo sanjam da mi je porasla kosa (a dok ne poraste, malo se igram)”, poručila je Dona Aresi i time mnogima tada natjerala suze na oči.

Kraj oktobra prošle godine ipak je donio i dobre vjesti za Donu. Na svom instagram profilu  objavila divan tekst.

“Ko je pratio i čitao knjigu zna šta se dešavalo tog datuma i zašto je važan, 24.10. druga godina. I najnovija saznanja danas iz bolnice … Odlični rezultati PET CT-a. E pa od danas se računam kao zdrava, iako još na oporavku, ali bez te proklete životinje. Jer danas je odličan dan i zdrava jača sam! Hvala na podršci iako vi već znate moju vječnu zahvalnost na snazi koju ste mi dali kad je trebalo. Volim vas.”

Nažalost, početkom ove godine desilo se opet ono neželjeno. Ojevačica je javila kako je hemoterapija opet na redu. Ni ovaj put se nije predavala kao ni i toliko puta prije.

“Za sve treba priprema, pa tako i za hemoterapiju. Ovo je port. Danas je stari izvađen, novi postavljen pod kožu! Osećam se kao da imam neki čip, ali bolje i čip, nego hemo kroz vene koje više i ne rade. U Sobi za nikoga (borba 1) pomirila sam se sa životom u simbiozi sa rakom. Znali smo da će biti uspona i padova, ali u situacijama kad se borite za produžetak života svaka šansa je vrijedna truda! Iako me bolest kratko zavara oporavkom, ponašam se kao najzdravija uz sve nedostatke i to je ono što me drži. Dugo sam razmišljala da li da objavim ili ne objavim bilo šta u vezi sa svojom bolešću. Ipak borba broj 2 je prošla u tišini, ali treći neće. Iz razloga što ima previše uznemirujućeg sadržaja, a opet korisnog za ljude u istoj i sličnoj situaciji, a na prvom mjestu privatni sadržaj koji nikako ne očekujem na portalima i tuđim profilima – imam još jedan novi Instagram profil, (koji se još puni slikama iz 2016/17) samo za prijatelje (preko 18 godina) i za sve one koji me prate godinama, manje-više lično poznaju, vole i podržavaju. Probala sam GLASNU i TIHU varijantu, radi ličnog istraživačkog eksperimenta za novu knjigu koju pišem. Rak se ne tuče u tišini, barem ja nisam taj tip. U tišini padamo u još veću tišinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu “, napisala je pjevačica, a fanovi su joj i ovaj put pružili veliku podršku.

PROČITAJTE  Halid otkrio najluđe detalje iz Ninove mladosti: Bili smo u kafani, skočio je na sto i počeo da...

 

Treći njen pokušaji pobjede nad ovom opaknom bolešću bili su najteži. Dona je i opisala stravične muke.

-“Prva sedmica podnošljiva, druga loša, treća najbolja. Ipak, uspjela sam potpuno oživjeti, mučnine i povraćanje su glavne smetnje, umor, loša krvna slika i imunitet zbog čega izbjegavam velike grupe ljudi, 3 kilograma sam izgubila, pa vratila, sad samo jedem i spremam sam za drugu hemioterapiju za par dana.”

Pratioci u fanovi su joj i ovaj put uputili riječi podrške.

Od kada je povela svoju bitku sa rakom, pjevačica se hrabro držala, te je i na društvenim mrežama bila prava inspiracija za sve ljude koji imaju istu, prokletu muku. Ali u proteklih nekoliko mjeseci te su se objave prorijedile, a posljednje što je pjevačica na svom Instagramu objavila bila je njena fotografija iz mlađih dana gdje se obratila direktno fanovima sa kojima je imala intezivan kontakt:

-“Voli vas vaša Dona Ares” – nedavno je napisala je pjevačica i to je bio njen  posljednji pozdrav koji nam je svima uputila.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here