Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, no mnogi su već pomalo  zaboravili kako je ova predsjednica izgledala ne tako davno.

Prije deset godina Grabar-Kitarović bila je ministrica vanjskih poslov, te je društvenim mrežama kruži stara fotografija iz tog perioda, koja svjedoči o brojnim promjenama Koline.

Ona je naravno, pazila na svoj izgled, ali je bila mršavija te se mnogo drugačije oblačila.. za vrijeme svog mandata kao ministrica, izgledala poput djevojčice.

 

Ovako izgleda muž hrvatske predsjednice Kolinde, koji je svoju karijeru zapostavio zbog nje!

Nakon magisterija na FER-u,završava i nautiku u Rijeci, gdje je bio profesor.

Jakov Kitarović tada postaje suprug nove hrvatske predsjednice. Riječ je o čovjeku,koji je svjesno svoju karijeru stavio u drugi plan  kako bi se posvetio političkoj karijeri, pisao je prije dvije godine Jutarnji.hr.

Te bio uz suprugu  kad je postala ministrica europskih integracija 2003.ona je i tada izazvala veliki interes javnosti  kada je nosila na službene sastanke svoju bebu koju je redovito dojila, i tako prekidala sastanke. On joj je također bio podrška ok je bila ambasadorica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkih Država ali i kada je postala pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a.

PROČITAJTE  Gledali smo ga kao švalera u "Srećnim ljudima", a nismo ni znali da je on otac slavne GLUMICE!

kolinda-i-muz

Rođen je u Rijeci, njegov otac je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta,sin je krenuo njegovim stopama, ali sada je “mirujući” profesor na istom fakultetu.Svoju suprugu upoznao je dok je studirala u Zagrebu, on na Fakultetu elektronike i računarstva,  dok je ona na Filozofskom. Jakov Kitarović magistrira 1998. godine s temom “Poboljšanje točnosti diferencijskog globalnog sustava satelitskog pozicioniranja.”

kitarovic-254965s11Doktorat mu je u planu,međutim zbog obaveza supruge, često prekida svoje obaveze. Završio je i nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci,položio je časnički ispit. Jako je bitno napomenuti da je u Rijeci prva dva razreda pohađao u Talijanskoj gimnaziji, nakon tog aseli se u SAD, gdje nastavlja svoje školovanje.

Do sada se uvijek držao po strani čak i tijekom afere u Washingtonu kada je otkriveno da je koristio lužbeni automobil ambasade za privatne poslove

Kolege i prijatelji ističu da je riječo pravom obiteljskom čovjeku koji je šutljiv ali je jako vezan za prijatelje.

jakov

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here