Zamalo je otkazana projekcija filma u čast nedavno preminulog glumca Ljubiše Samardžića u Jugoslovenskoj kinoteci  jer se pojavila samo jedna osoba!

Za prikazivanje filma, uslov su najmanje tri kupljene karte, tako da je bilo neophodno pronaći bar još dvije osobe koje bi bile voljne da pogledaju film.

Na svu sreću, film je na kraju ipak prikazan.

Do srijede, 4. oktobra trajaće Revija filmova “Sećanje na… Ljubiša Samardžić” (1936-2017)…

Ostvarenja  iz bogatog opusa Ljubiše Samardžića koja će publika imati prilike da vidi su: “Prekobrojna”, “Dani”, “Bitka na Neretvi”, Specijalno vaspitanje”, “Avanture Borivoja Šurdilovića”, “Savamala”…

U Sali Dinko Tucaković, u Kosovskoj 11. prikazuje se ova Revija filmova.

Podsjećamo, Ljubiša Samardžić preminuo je nedavno  u 81. godini usljed duge i teške bolesti. Vijest o glumčevoj smrti pogodila je glumicu Milenu Dravić, koja imala priliku da nekoliko puta glumi sa čuvenim Smokijem.

Milena je priznala za Kurir da ju je Ljubišina smrt teško potresla.

Vijest o njegovoj smrti je pogodila. Otišao je kolega, drug i prijatelj. Sa njim je započela karijeru u glumi. Branko Bauer je bio redatelj i uloge Malene i Mihajla je njima dodijelio, a to je, ispostavilo se, pogodak bio za njih i kinematografiju.

PROČITAJTE  EVO ZAŠTO DRAGAN NIKOLIĆ NIJE SLAVIO SVOJ ROĐENDAN?

U Jugoslaviji su bili najpopularniji glumački par. Svi su ražili da rade sa njima, a oni su uživali u tome i prihvatali. Uloge su se nizale, kao i filmovi. To je bila divna saradnja, puna uspjeha. Nakon svega, putevi im se razilaze, Milena odlazi na televiziju da bi snimala “Obraz uz obraz”, a Ljubišu put nosi da snima filmove duž Jugoslavije. Bio je veliki talenat i za reditelja i za producenta, brinuo se o svemu, bio vrhunski profesionalac.

Veoma joj je žao supruge i njegovog unuka, veliki je to gubitak, izjavljuje Milena za kurir.rs.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here