Svi koji se sjećate života u bivšoj Jugi, moraju se sjećati i omota muzičkih albuma, sada se podsjetimo neke od njih.

Prostor bivše Juge dao je mnogemuzičare koji su nevjerovatni, oni danas kada pogledamo iz ove perspektive jako smiješne na omoti njihovih albuma.

 

Loša pozadina, loša rasvjeta, sve jednostavo izgleda loše. Danas bi se rekli da se čak radi o parodijama na turbo-folk zvijezde, nego o stvarima omotima albuma.

Kako god bilo moti nosaća zvuka iz 70ih i 80ih tada su postojali pjevači, za neke možda i niste čuli.

Neki su čak proglašeni za najsmješnije jugoslavenske albume.

 

Možda vas zanima

Evo kako su nastali najčudniji nadimci EX-JU rokera,Gibonni, Džoni, Tifa…

Sviđali se oni  ili ne,njihovi nadimci nas prate tokom života. Slavne ličnosti takođe imaju nadimke, a neki od njih su sami otkrili kako su ih dobili.

Mladen Vojičić – Tifa

Dobio je nadimak Tifakada je napunio četiri godine, jer je volio vozove i često je vikao “Ide lokomotifa”, ali tada nije znao da izgovori “V”.

PROČITAJTE  Ovo su najveći estradni skandali koji su obilježili 2017. godinu!

Davorin Popović – Pimpek

Davorin je u užem krugu porodice uvijek bio Davor, često su ga zvali i Dačo, a čuveni nadimak Pimpek dobio je u djetinjstvu i to zbog izrasline kraj lijevog uha.

Nadimak mu je prosto bio zaljepljen uz ime, čak je jedan nemački online magazin, nakon njegove smrti napisao da je Davorin Popović Pimpek puno ime i prezime pjevača Indexa.

Mirko Srdić – Elvis J. Kurtović

U vrijeme kad je Mirko Srdićformirao bend, u komšiluku je živio izvjesni Jasmin Kurtović, koji je bio veliki roker. Jasnim se oženio i dobio sina, odmah mu je dao ime Elvis, pa su se često članovi benda zezali da je dao ime po legendarnom Elvisu Prisliju,tako je čuvenu bend dobio ime Elvis Jasmina Kurtović.

Posle ih je Jasmin Kurtović tužio, oni ga više nisu pisali kao Jasmina nego su samo koristili slovo “J”, kako ime benda ne bi asociralo na komšiju.

Zlatan Stipišić – Gibonni

Poznati splitski kantautor dobio je nadimao ovako:

PROČITAJTE  Ove naše glumice imale su hrabrosti da se potpuno skinu gole, jedna je to uradila sa 16 godina!

– Zvali su me Džibo još od moje devete godine. Imao sam sreće, jer su trebali da me zovu Muco. Kod nas je isto kao na Siciliji, tamo ljude ne zovu pravim imenima nego prema njihovim manama. Ja sam mucao, ali nekim čudom me je jedan splitski pomorac koji je bio u gradu Džibutiju prvi prozvao Džibuti, a kasnije su to ljudi skratili pa me prozvali Džibo.

– Ja se još nisam odlučio je li Dž ili Đ. Mi Dalmatinci ne pravimo baš neku razliku kod izgovora. Zato ime glasi kako ga ko izgovori.
Džiboni

Branimir Štulić – Džoni

Poslije završene gimnazije, Branimir se nije odmah odlučio za fakultet odlučio da prvo odsluži vojsku. Na radnoj akciji u Beogradu 1969. dobio je nadimak Džoni –strip junaku Džoniju Panteru.

Sviđali se oni nama ili ne,nadimci su tu da nas prate cijelog života.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here