Glumac Simon Shelton Barnes, koga mnogi znaju po ulozi Tinky-Winkyja u dječijoj emisiji Teletubbies,nažalost preminuo je u 51 godini života.

Barnes je preminuo  samo četiri dana nakon što je proslavio svoj 52. rođendan.

Njegov sin Henry je očevu smrt potvrdio i na društvenoj mreži facebook.

“Izgubio sam svog voljenog oca. On je bio najljubazniji i najplemenitiji čovjek kojeg sam poznavao. Volim ga više od svega. Uvijek sam se kao dijete stidio što je on plesač i glumac, ali danas ne mogu biti ponosniji. Sad je na boljem mjestu i znam da ne bi želio da budem tužan. Stoga ću živjeti svoj život onako kako bi on to volio”, napisao je Henry.

Inače, Barnes je u životu bio odličan baletan,te glumac, a oženi se sa glumicom Emmom Robbins, a zajedno su živjeli u Ampthillu u Bedfordshireu.

Porodica i prijatelji Simona Šelton Barnsa potvrdila je da je glumac preminuo samo nekoliko dana nakon proslave 52.  Simona oko 7.30 sati ujutro,  našli a preminuo je od hipotermije (pothlađivanja tijela), kako prenose svjetski mediji.

PROČITAJTE  Najluđi trenutak u istoriji Holivuda: Ova poznata zvijezda zapravo NIKAD nije ni postojala!

Smrt nije tretirana kao sumnjiva, njegovi prijatelji nemaju mnogo informacija samo da se srušio na ulici i preminuo uslijed smrzavanja.

Portparol policije Mersejsajda potvrdio je neke podatke koji se tiču glumca.

Istakla je da su poziv o nesvjesnom muškarcu dobili smo u jutarnjim satima, te da ne postoje sumnjive okolnosti u vezi ove tragedije.

Šelton Barns igrao je Tinki-Vinkija u 14 epizoda serijala između 1998. i 2001. godine.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here