Egipatska obavještajna agencija izjavila je kako je crtani Tom and Jerry glavni uzrok nasilja na Bliskom istoku, jer se u tom crtanom filmu rikazuje nasilje na zabavan način, kako o nasilju tako i o upotrebi eksploziva.

 

Tom and Jerry, prikazuju konstantnu borbu između mačke i miša  to je američki crtać iz 1940. godine. Mačka i miš na različite metode za pobjeđivanje onog drugog.

Šef državne informativne službe u Egiptu,izjavio da su crtani  te video igrice krive za ekstremizam i nasilje u regionu.Pored toga upozorio je kako produkti medija u Egiptu imaju utjecaj na imidž koji se formira u svijetu. Međutim egipatska vlada nema namjeru za cenzurisanje istih.

Rezultat slika za tom i jarry

Crtani film “Tom i Jerry” obilježio je mnogima djetinjstvo.

Godinama smo gledali vječitu borbu mačke i miša, ali nikad nismo dobili odgovot  kako izgleda čuvena Mama.

Žena afroameričkog porijeklaje vlasnica doma u kome živi ozloglašeni mačak Tom.Tom je njena mačka koju ona hrani, mazi ali nekad i opali metlom po glavi. Ovaj film je na televiziji preko 40 godina i nijednom nismo vidjeli kako izgleda čuvena Mama. I ako ona u filmu nikada nije prikazana, znamo ko je joj je pozajmio glas i prema čijem liku je napravljena.

PROČITAJTE  GUŽVA na Mjesecu: Ako sad ne povjerujete u vanzemaljce - nećete nikada! (VIDEO)

Mama je Lilijan Rendolf, je glumica koja je bila aktivna ne televiziji od 1930. godine.

Lilijan je privukla pažnju holivudskih moćnika dok je bila angažovana kao pjevačica na lokalnom radiju, ona je bila idealan za sinhronizovanje reklama i animiranih filmova.

Evo kako ona izgleda!

 

Tom i Džeri su nacistička propaganda

Autore legendarnog crtanog često su optuženi za nacističku propagandu, Naime, ”Tommies” je naziv koji se koristio za britanske vojnike, a ime Jerries” za njemačke. Kako je crtanom je Tom negativac koji pokušava da uhvat miša Džerija koji redovno izlazi sa lakoćom kao pobjedik. Ovaj crtani pojavio se 1940. u vrijeme Bitke za Britaniju, neki su zaključili da se iza svega krije propaganda koja sugerira nacističku superiornost.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here